Ovatko Myydään jousipyssy -ilmoitukset laillisia?

post thumb
Jousipyssyharrastus
by Jonna/ on 08 Sep 2022

Ovatko Myydään jousipyssy -ilmoitukset laillisia?

Jousipyssyn käyttämiseen ja ostamiseen liittyy tiettyjä sääntöjä, jotka on hyvä tietää ennen kuin hankkii itselleen tämän välineen. Myydään jousipyssy -ilmoituksia eteen tullessa moni myös saattaa miettiä onko ilmoitus laillinen – onhan kyseessä kuitenkin ase. Jousipyssyn käyttämiseen liittyy myös useita sääntöjä, jotka voivat liittyä sekä metsästys- että urheilu- tai vapaa-ajan käyttöön. Niihin tutustuminen ennen jousen käyttämistä on tärkeää.

Kuinka suhtautua Myydään jousipyssy -ilmoitukseen

Nuolia ampuvat jousiaseet eivät ole luvanvaraisia ja niitä voi hankkia kuka tahansa yli 18-vuotias. Alaikäiset voivat hankkia jousiaseita vanhempien luvalla. Myydään jousipyssy -ilmoituksella jousen ostaminen on siis yleensä laillista. Jousipyssyihin liittyy kuitenkin muita sääntöjä, jotka on tärkeää tietää. Esimerkiksi yleisillä paikoilla ei saa liikkua aseen kanssa ja metsästys ei ole sallittua millä tahansa jousella tai missä tahansa.

Lisäksi jousipyssyn kuljettaminen vaatii hyväksyttävän syyn. Syyksi voi kelvata vaikkapa se, että on menossa jousiammuntaharjoituksiin. Olipa kyseessä perinnejousi tai muu jousiase, ei sillä myöskään saa ampua missä tahansa. Sitä on rajoitettu esimerkiksi yleisillä paikoilla sekä myös muualla kuin yleisillä paikoilla, mikäli toiminnan vaikutus voi ulottua yleiselle paikalle.

Mistä voi ostaa jousiaseen

Jousiaseita voidaan myydä monissa eri paikoissa. Esimerkiksi käytettyjen tavaroiden sivustoilla voi olla käytettyjä jousiaseita myynnissä. Niitä voi kuitenkin ostaa myös uutena vaikkapa Kärkkäiseltä. Välineet kannattaa valita huolellisesti, sillä on olemassa erilaisia jousipyssyjä eri tarkoituksiin. Harrastuksen aloittamiseen kuluu myös yleensä vähintään 200 euroa välineiden osalta, joten kannattaa vertailla hintoja ja myynti-ilmoituksia ennen ostoa.