Taistelukirves on yksi käytetyimmistä muinaisista aseista

post thumb
Jousipyssyharrastus
by Jonna/ on 01 Sep 2021

Taistelukirves on yksi käytetyimmistä muinaisista aseista

Taistelukirves on ollut keskeisessä osassa taistelussa muinaisina aikoina, ja monet soturit luottivat henkensä sen varaan. Kirveen avulla pystyi tekemään monia erilaisia asioita, kuten rakentamaan majoituksia vaelluksen aikana. Lisäksi se toimi erinomaisesti itsepuolustuksessa, sillä vihollinen vaani aina kulman takana. Kirveitä on tehty ja käytetty ihmisen historian aivan alkuajoista saakka, joten sillä on todella pitkä tausta ihmiskunnan historiassa. Nykyään kirvestä ei käytetä enää aseena, vaan pikemminkin työkaluna.

Taistelukirves keskiajalla

Taistelukirves oli tärkeä ase keskiajalla, sillä sitä oli helppo kantaa mukana. Keskiajalla käytettiin paljon myös haarniskoja, joita vastaan kirves oli mainio apu. Yleensä leikkaavan terän toiselle puolelle tehtiin piikki, jolla pystyi rikkomaan haarniskoja kätevästi. Tämä johtui pääosin siitä, että lyömisestä tuleva energia pakkautui pienemmälle alueelle kuin leikkaavan terän kohdalla.

Primitiiviaseet ovat olleet ihmiskunnan historiassa pitkään käytössä. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei ampuma-aseita ole käytetty kuin muutamia satoja vuosia. Näin ollen erilaiset lyömäaseet ovat kestäneet aikaa pitkään, sillä niitä on käytetty tuhansien vuosien ajan. Monet sodat on voitettu lyömäaseiden kanssa, sillä jokin uusi lyömäaseisiin liittyvä innovaatio mahdollisti täysin uudenlaisen sotastrategian.

Lyömäkirves historian harrastelijoille

Nykyään monet kaupat myyvät erilaisia kirveitä harrastelijoille esimerkiksi sisustukseen tai muuhun harrastekäyttöön. Varsinkin keräilijöille on tarjolla kirveitä monipuolisesti, sillä monet ihmiset keräävät esimerkiksi keskiaikaan liittyvää esineistöä. Keskiaikaan liittyvillä festivaaleilla on myös näytösotteluita, joita varten monet hankkivat keskiaikaisia aseita ja vaatteita. Käsityönä kirves on myös hieno sisustusesine esimerkiksi kesämökille.