Varsijousen nuoli kannattaa valita huolella

post thumb
Jousipyssyharrastus
by Jonna/ on 15 Feb 2022

Varsijousen nuoli kannattaa valita huolella

Käsijousesta kehitetyssä aseessa, varsijousessa, on lyhyt jäykkä jousi, joka on kiinnitetty tukkiin poikittain. Varsijousen nuoli on erityisesti varsijouselle suunnattu, joten sen valinnassa kannattaa pitää mielessä muutama seikka, niin välttyy turhilta hankinnoilta. Yleisesti voidaan todeta, että optimaaliset varsijousen nuolet ovat malliltaan lyhyitä. Varsijousella voidaan ampua myös esimerkiksi lyijy- ja savikuulia tai vasamia, jotka ovat tylppäpäisiä nuolia.

Varsijousen nuoli voi olla useasta eri materiaalista

Monet varsijousen nuolet ovat hiilikuitua tai lasikuitua. On makuasia, mikä vaihtoehto valmistusmateriaaleista tuntuu omiin tarkoituksiin parhaalta. Eri vaihtoehtojen kokeileminen on suositeltavaa siksikin, että nuolet eivät ole kovin kallis investointi. Nuolet myydään useamman kappaleen pakkauksissa, ja nuolenkärjet seuraavat yleensä mukana. Älä unohda myöskään varanuolia, joita on hyvä olla aina saatavilla.

Jousiammunta on harrastus, jonka nykyistä useamman soisi löytävän. Alkuun pääsee moneen muuhun harrastukseen verrattuna nopeasti eikä aloittelijalta vaadita huippukuntoa. Varusteidenkin suhteen pääsee helpolla, sillä varsijousi tai muu jousi tarvikkeineen on helppo ja kohtuullisen huokea hankkia. Jousiammunta kehittää yhtä aikaa sekä fyysistä kuntoa että mielen hallintaa, kuten keskittymis- ja tähtäyskykyä.

Jousiammunta ansaitsee kunnon välineet

Asiantuntijan avulla tai laadukkaalta verkkosivustolta valitut jousiammuntavälineet takaavat sen, että itse tähtäyshetkellä voi keskittyä olennaiseen. Tärkein asia voi olla maaliin osuminen tai luonnosta nauttiminen. Tai kenties vain se mahtava flow-fiilis, joka syntyy, kun tuntee harjoittelun ansiosta hallitsevansa hetken lähes täydellisesti kehoa ja mieltä.